Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Naruto

2011.08.21

 A Naruto (NARUTO -ナルト-japán mangasorozat, melynek írója és rajzolója Kisimoto Maszasi. A mangából első fejezetének megjelenése után néhány évvel animesorozat is készült. A sorozat cselekménye címadó szereplőjének, Uzumaki Narutónak, egy heves és hiperaktív kamasz nindzsatanoncnak a kalandjait követi nyomon, akinek eltökélt célja, hogy falujának legjobb és legelismertebb harcosa és vezetője lehessen. A sorozat Kisimoto egy 1997 augusztusában, az Akamaru Jump nevű magazinban megjelent egyrészes történetén alapszik.

 

A sorozat főhőse Uzumaki Naruto, egy fiatal fiú, akinek testében a rettegett kilencfarkú rókadémonraboskodik. Tizenkét évvel a történet kezdete előtt a róka megtámadta Avarrejtek nindzsák lakta faluját, és számos életet kioltott. A falu vezetője, a negyedik hokage saját életét feláldozva állította meg a bestiát, amit az újszülött Naruto testébe zárt. A fiút emiatt a falusiak kiközösítették, mintha csak ő maga lenne a rókadémon. A harmadik hokage, aki a negyedik hokage halála után újra a falu vezetője lett, megtiltotta, hogy bárki is beszéljen a róka támadásáról. Évekkel később, Narutót a renegát nindzsa, Mizuki becsapta, rávéve arra, hogy lopjon el egy tiltott tekercset. Ezek után Mizuki meg akarta ölni Narutót, hogy a tekercset elvéve saját céljaira használja azt. Naruto segítségére tanára, Umino Iruka érkezett. Amikor Iruka súlyos sérüléseket szerzett, hogy megvédje Narutót, diákja a tekercsről ellesett kage bunsin no dzsucut alkalmazta, amellyel legyőzte Mizukit. A dzsucu sikeres elsajátítására való tekintettel Iruka átengedte a Nindzsa Akadémia záróvizsgáján Narutót. A kaland során Naruto két dologra ébredt rá: az egyik, hogy a rókadémon benne lakozik; a másik pedig, hogy a hokagén kívül más is törődött vele.

A történet Naruto és barátai fejlődését követi nyomon, ahogyan nindzsa tudásukat fejlesztik, egymással való kapcsolatuk alakulását és azt, hogy múltjuk hogyan befolyásolja sorsukat és személyiségük fejlődését. Naruto két fiatal nindzsában, Ucsiha Szaszukében és Haruno Szakurában talál barátra és társra, mikor a 7-es Csapat nevű háromfős nindzsa csapatba kerül Hatake Kakasi felügyelete alá. Ahogyan az összes falu nindzsa csapatai, a 7-es csapat is teljesít küldetéseket. E kalandjaik során megismerik a környező falvakat és azok harcosait is. Egyre szorosabb szálak fűzik őket egymáshoz, képességekre és technikákra is szert tesznek, és szembesülnek a kamaszkor nehézségeivel és kihívásaival is, miközben Naruto az álmát követve azért küzd, hogy egyszer Avarrejtek hokagéja váljék belőle. Több küldetés teljesítése után Hatake Kakasi engedélyezi a 7-es csapat tagjainak, hogy részt vegyenek a nagy csúninvizsgán, melyen egy magasabb nindzsa rangot, a csúnint szerezhetik meg, és így nehezebb küldetéseket vállalhatnak. A vizsga alatt Orocsimaru, Avarrejtek egyik leghalálosabb ellenfele, megtámadja a falut és megöli a harmadik hokagét. A falu vezetőjének halála miatt Dzsiraija, a három legendás nindzsa egyike arra kényszerül, hogy felkutassa egykori csapattársát, Cunadét, hogy az betölthesse a megüresedett pozíciót.Útja során felfedezi, hogy Orocsimaru Ucsiha Szaszukéra is ki akarja vetni hálóját annak különleges genetikai öröksége miatt. Szaszuke, aki úgy hiszi, Orocsimaru meg tudja számára adni azt az erőt, amire szüksége van, hogy végezzen bátyjával, Ucsiha Itacsival, akit egy személyben tart felelősnek klánja lemészárlásáért, átpártol a falu esküdt ellenségéhez. Cunade egy ötfős csapatot hoz létre Naruto részvételével, hogy Szaszukét visszahozzák Avarrejtekbe. Naruto meg is küzd Szaszukével, de nem képes legyőzni. Azonban még ezután sem hajlandó lemondani barátjáról, és két és fél éven át tartó edzésbe kezd Dzsiraija keze alatt, hogy felkészüljön következő találkozásukra.

A két és fél éves edzés után Naruto hazaérkezik Avarrejtekbe.Ezzel közel egy időben feltűnik az Akacuki nevű titokzatos bűnszervezet. Célja, hogy összegyűjtse mind a kilenc hatalmas erővel bíró farkas démont, köztük a Naruto testébe zárt kilencfarkú rókadémont is.Avarrejtek több nindzsája, köztük a 7-es Csapat is felveszi a harcot a szervezettel, és kísérletet tesznek Szaszuke felkutatására is. Habár sikerül megmenteniük az Egyfarkú démon dzsincsúrikijétGárát, az Akacuki így is sikeresen elkap hét démont. Szaszuke eközben elpártol Orocsimarutól és szembeszáll Itacsival. Bár összecsapásuk közben Itacsi életét veszti, Szaszuke bosszúja mégsem teljesül be, mivel az Akacuki egyik tagjától, Ucsiha Madarától megtudja, hogy bátyját Avarrejtek vezetése utasította a klán kiirtására. A felismerés fájdalmától és haragtól vezérelve Szaszuke összefog az Akacukival, hogy elpusztítsa Avarrejteket. Mindeközben az Akacuki több tagja is elesik az Avarrejtek nindzsáival vívott harcok során. A szervezet vezetője, Pain, megtámadja a falut azzal a céllal, hogy elrabolja Narutót. Terve nem sikerül, a Narutóval szembeni csatában alulmarad. Közben Cunade, mialatt megvédi a falusiakat Paintől, felhasználja minden erejét, kómába esik, ezért leváltják a hokage pozíciójából. A káoszban Danzóveszi át a hatalmat.

Pain halála nem töri meg az Akacukit, Ucsiha Madara Avarrejtekbe küldi Szaszukét, aki végez Danzóval, Kiszame pedig a Nyolcfarkúelfogását kapja feladatul. Közben megjelenik az Orocsimaru képességeivel rendelkező Kabuto, aki szövetséget ajánl Madarának, s ereje fitogtatásául feltámasztja az Akacuki megölt tagjait.Eközben Naruto edzésbe fog Gyilkos Méh vezetésével, hogy képes legyen irányítani a kilencfarkú rókadémont, melyet sikerül egy megfelelő pecséttel elzárni. Később kiderül Naruto számára is, hogy a helyszín, ahol tartózkodnak egy óriási teknős, mely valójában Felhőrejtekbe szállítja őket az egyesített sinobi erőkhöz. Az egyesített sinobi erők az öt nagy nemzet nindzsáit tömörítik egybe az Ucsiha Madara és Kabuto vezette Akacukival való összecsapásra. Kiderül, hogy Madara Zecu klónjaiból egy klónhadsereget hozott létre, melynek létszáma közel azonos a sinobi haderőével, mintegy 100 000 fő. A negyedik nagy nindzsa háború kitör, előjátékaként Kabuto feltámasztja az összes halott dzsincsúrikit, kagét és számos különleges képességű nindzsát, a másik oldalon pedig a sinobi erők élére Gára áll.

1166398068_small.jpg

 

gif_naruto_vs_sasuke_de_image__sasuke_uchiha_naruto_uzumaki_sakura_haruno_615989_79787.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

akatsuki-1.jpg

naruto.jpg

 

 

A mappában található képek előnézete Naruto

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.